Kurs i selvomsorg og medfølelse

Om kurset

“Hvordan staver man kjærlighet?”, spurte Nasse Nøff.
“Man staver ikke kjærlighet, man føler det”, svarte Ole Brumm.

Kurs i selvomsorg og medfølelse er et fordypningsskurs til enten kurs i oppmerksomt nærvær eller kurs i helsemestring og livsstilsendring.

På kurset trener vi vår evne til medfølelse – både overfor oss selv og andre. Selvmedfølelse innebærer å møte vår egen smerte og ubehag med en aksepterende, varm og vennlig holdning. Når vi har selvmedfølelse så hjelper vi oss selv til å se at ubehag og vonde følelser er en naturlig del av livet, det er noe som alle mennesker opplever. Vi hjelper oss selv til å observere følelsene våre, med oppmerksomhet, og gjerne også stille oss selv spørsmålet – hva er det vi trenger, når livet kjennes vondt? (fra Per – Einar Binder)

Medfølelse overfor andre handler om å ta den andres perspektiv, knytte bånd utover. Vi mennesker har stort behov for gode relasjoner for å kjenne tilfredshet i livet. Gjennom å styrke vår evne til medfølelse overfor andre styrker vi samtidig vår livskvalitet og glede.

Mindfulness – Based Compassionate Living (MBCL) er et program utviklet av Frits Koster og Erik van den Brink. Programmet inneholder ulike øvelser som har til hensikt å styrke din evne til medfølelse, både overfor deg selv og andre.

Utvikling av medfølelse kan ha vidtrekkende konsekvenser for hvordan sinnet organiserer seg selv, hvordan vi opplever oss selv og verden, og til og med for de mest grunnleggende egenskapene ved selvbildet vårt (Gilbert, 2011).

Praktisk informasjon

Varighet: 9 samlinger à 3 timer
Antall deltagere: 10 deltagere
Tidspunkt: Januar til mars
Se vår brosjyre for informasjon om neste kurs.

For å kunne delta må du ha legehenvisning.

Vil du vite mer? Last ned vår kursbrosjyre som PDF.

Last ned brosjyre

Hvordan kan jeg melde meg på dette kurset?


Hvordan få henvisning og praktisk informasjon om behandling og kurs.

Les mer